Nemzetközi gyalogos zarándoklat


A SACRÉ CŒUR nővérek és a nyugat-európai MAGIS által szervezett gyalogos zarándoklat lesz 2018. július 20-29. között Franciaországban, Grenoble közelében, Szent Philippine Duchesne lába nyomában, aki Társaságunk nagy misszionáriusa volt a 19. század elején.
2018-ban ünnepeljük a 200 éves évfordulóját annak, hogy Philippine megérkezett Észak- Amerikába, egy még szinte érintetlen területre. Jó lehetőség, hogy felfedezzük együtt, mi is az a misszió és hogy megtanuljuk, hogyan tudjuk ma átlépni a határainkat és megnyílni a más, az ismeretlen felé.


Philippine nyomában
A francia forradalom idején Philippine, családjával együtt, Grâne-ban lakott, majd mégis visszatért Grenoble-ba, hogy a legszegényebbek mellett lehessen. Ezért a zarándoklat Grâne-ból fog indulni (5 km -re van Allex-től) és Grenoble-ba érkezünk. Egy szakaszt busszal fogunk megtenni, és naponta 20-25km-t fogunk gyalogolni.
A zarándoklat Philippine alakja köré épül, melynek során lesznek különböző imaidők, szentmise, tapasztalatszerzés, megosztás, visszapillantás és ismerkedés a különböző nemzetiségű fiatalokkal.   


További részletek:
- Nyelv: angol vagy francia nyelvtudás szükséges a közös imákon és a kiscsoportos beszélgetéseken való részvételhez.
- Korosztály: 18-35 év
- Ára: az ott-tartózkodást támogatásokból meg tudjuk oldani, a Franciaországon belüli közlekedésre is igyekszünk még forrásokat találni, így a személyenként fizetendő összeg a Bp-Lyon-Bp. utazást jelenti. (Ez lehet egyéni szervezés is, ha pl. tovább maradnál v. előbb mennél.) Kb. 60-70 ezer Ft-ra számítsatok. Ha inkább egyénileg oldott meg az utat, lehet, csak jelezd nekem a jelentkezéskor.
- Időpont: (Júl. 21-én legkésőbb du. 15h-ig kellene a Lyon Part Dieu vasútállomásra megérkezni, hogy onnan együtt tudjunk továbbutazni Grâne -ba.)
Változás: Ha júl. 20-án du. 4h-ig megérkezünk Lyonba, külön buszt küldenek érünk a reptérre - ez még tárgyalás alatt van, de így lehet, hogy 1 nappal korábban utazunk!
A zarándoklat zárószentmiséje júl. 28-án szombaton du. 15h-kor lesz Grenoble-ban, azaz hazaindulni csak vasárnap tudunk.
- Jelentkezési határidő: Minél hamarabb, de legkésőbb 2018. február 28-ig
- Érdeklődés és jelentkezés:
hivatasrscj@gmail.com vagy személyesen nálam Heim Kata Sacré Coeur nővérnél
 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések