Tudatosan élni



November második hetében volt a nemzetközi hivatástudatosság hete (NVAW), amit1976 óta tartanak meg az Egyesült Államokban. 
Az idei év napi imáiból vett szavakkal forduljunk mi is Isten felé, és imádkozzunk együtt papi- és szerzetesi hivatásokért, ugyanakkor saját hivatásunk felismeréséért is.

Atyánk, mi a Te néped vagyunk, kezed alkotásai. Olyan értékesek vagyunk a szemedben, hogy saját Fiadat, küldted el hozzánk. Jézus hív minket, hogy meggyógyítsuk a megtört szívűeket, felszárítsuk a gyászolók könnyeit, reményt adjunk a kétségbeesetteknek és örök szeretetében örvendezzünk. Mi, akik meg vagyunk keresztelve, vegyük észre, hogy mások szolgálatára hívsz minket. Segíts, hogy felismerjük, hogyan. Hívj továbbra is közülünk férfiakat és nőket, hogy papként, szerzetesként vagy laikusként vehessünk részt az Egyház küldetésében; hogy szívünkkel adjuk tovább szeretetedet másoknak.

Uram Jézus, kérünk, küldj több embert néped szolgálatára. Válassz plébániáinkról, otthonainkból, iskoláinkból apostolokat a bőséges aratásodba. Imádkozunk, hogy azok, akiket hívsz, sose veszítsék el hivatásuk felelősségének és szükségességének tudatát.

Ó, Szűz Mária, Egyházunk Édesanyja, tanítsd meg nekünk, hogy ha az Úr hív minket, örömmel tudjunk igent mondani Neki, amint Te is tetted az angyali üdvözletkor.
Forrás: NVAW FB-oldala

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések